Καλώς ήρθατε στο ανανεωμένο Schools.gr

Σχολή Χατζήβεη – 1η θέση στην Ευρώπη σε Μαθητικό Διαγωνισμό

Το Δημοτικό της Σχολής Χατζήβεη απέσπασε την 1η θέση στον πανευρωπαϊκό μαθητικό διαγωνισμό βίντεο με τίτλο «Energy Bits- Βιώσιμες ενεργειακές ιδέες: και τώρα ο λόγος σε εσάς-Young People and Media for allow energy Footprint» που υλοποιήθηκε στα πλαίσια του έργου Energy Bits.
Το Energy Bits, μέρος του οποίου ήταν ο διαγωνισμός, είναι ένα διαμεσικό έργο για την βιώσιμη ενέργεια και την εξοικονόμηση ενέργειας που υποστηρίζεται από το πρόγραμμαIntelligent Energy Europe (Ευφυής Ενέργεια για την Ευρώπη) της Ε.Ε., και έχει στόχο την παροχή κινήτρων για αλλαγή συμπεριφοράς και την προώθηση καινοτόμων πρακτικών σε θέματα ενέργειας μεταξύ ατόμων ηλικίας 11-18 ετών. Ανάμεσα στους 13 Ευρωπαίους εταίρους συγκαταλέγονται από την Ελλάδα, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θες/νίκης και το Ι.Τ.Υ.Ε. (Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων, Διόφαντος).
Το βίντεο που διακρίθηκε είχε τίτλο “Change Habits or Change Planet“ και δημιουργήθηκε από την περιβαλλοντική ομάδα της Σχολής Χατζήβεη υπό την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού Αντωνέλλας Καστρινάκη. Οι μαθήτριες που συμμετείχαν  στην περιβαλλοντική ομάδα ήταν οι:  Ολυμπία Αρτεμιάδη, Μαρία Βάβου , Ελευθερία Γουδέλα, Δήμητρα Θεοδώρου , Κωνσταντίνα Κουτσοχιώνη, Μαργαρίτα Κωνσταντίνου , Άννα Μπουφίδη , Ελένη Σκανδάλου , Χριστίνα Τουρνατζή, Ιωάννα Τσιακαλάκη, Κατερίνα Τσιτίνη .
Το βίντεο αφού αναδείχθηκε πρώτο πανελληνίως στην κατηγορία best original idea, ανάμεσα σε 52 συμμετοχές, στη συνέχεια κατέλαβε την πρώτη θέση πανευρωπαϊκά στην κατηγορία του, ανάμεσα στις συμμετοχές που υπήρχαν από τις Ευρωπαϊκές χώρες Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ισπανία, Ιταλία, Μεγάλη Βρετανία, Σλοβενία και Τσεχία.
Η τελετή απονομής των βραβείων θα πραγματοποιηθεί στις 27 Ιουνίου 2013 στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις Βρυξέλλες.
Μπορείτε να παρακολουθήσετε το βίντεο “Change Habits or Change Planet“ στο παρακάτω link:
https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=tTHG6dhyn_k
 
 
 

 

Copied!