Καλώς ήρθατε στο Schools.gr - Τηλ.: 211 413 2500

Σχολή Χατζήβεη – Πολιτιστική ποδηλατοδρομία

Σχολή Χατζήβεη - Πολιτιστική ποδηλατοδρομία

Με μεγάλη επιτυχία και με συμμετοχές που ξεπέρασαν τους 250 ποδηλάτες πραγματοποιήθηκε η Πολιτιστική Ποδηλατοδρομία της Σχολής Χατζήβεη την Κυριακή 6 Απριλίου 2014.
Από τις 10:00 το πρωί άρχισαν να καταφθάνουν ποδηλάτες κάθε ηλικίας για να συμμετάσχουν στην ποδηλατοδρομία. Η Σχολή Χατζήβεη καλωσόριζε τους παρευρισκόμενους και παρέδιδε τα νούμερα συμμετοχής με τα οποία οι ποδηλάτες έλαβαν μέρος και στην κλήρωση που έκλεισε την εκδήλωση. Τα καταστήματα Gatsoulis ήταν εκεί εκτελώντας μικρές επιδιορθώσεις στα ποδήλατα  ενώ τα νερά Βίκος πρόσφεραν στους ποδηλάτες νερά.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με την εκπαιδευτικό της Σχολής κ. Ιωάννα  Κυριαζή-Μοτσενίγου που σύστησε στους καλεσμένους τη Σχολή Χατζήβεη και το Δήμο Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, αναδεικνύοντας την ιστορία του, τα πολιτιστικά του στοιχεία και το ανθρώπινο πρόσωπο που διατηρεί μέχρι σήμερα.
Στη συνέχεια ο προπονητής ποδηλασίας του Σχολείου και Βαλκανιονίκης Βασίλης Γιαννιώσης ενημέρωσε για τα ποδηλατικά τμήματα της Σχολής και έδωσε χρήσιμες συμβουλές ασφαλούς μετακίνησης με ποδήλατο στους παρευρισκόμενους.
Η έναρξη της ποδηλατοδρομίας έγινε την προγραμματισμένη ώρα σε κλίμα ενθουσιασμού και χαράς με άψογη οργάνωση εξασφαλίζοντας της ασφαλή μετακίνηση των ποδηλατοδρόμων και την ελάχιστη παρεμπόδιση της κυκλοφορίας. Αρωγοί στη ρύθμιση της κυκλοφορίας ήταν η τροχαία, οι Εθελοντές Πολιτικής Προστασίας Φιλαδέλφειας,  το τμήμα Αθλητισμού του Δήμου, εθελοντές από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου και το Γραφείο Κίνησης της Σχολής Χατζήβεη.
Η ποδηλατοδρομία ξεκίνησε από την Πύλη Αδάνων του άλσους της Νέας Φιλαδέλφειας και διασχίζοντας το άλσος οδηγήθηκε στους δρόμους της πόλης περνώντας από σημαντικά πολιτιστικά σημεία Συγκεκριμένα οι ποδηλάτες πέρασαν από τη Σχολή Χατζήβεη, το Παγκόσμιο Πολιτιστικό Ίδρυμα Ελληνισμού της Διασποράς), το Πάρκο Μικρασιατών και Αλησμόνητων Πατρίδων, την Πλατεία Κωνσταντινουπόλεως- Μνημείο Ηρώων, το
Πνευματικό κέντρο Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας, το Μνημείο Αντίστασης, την Παναγίτσα, τοΔημοτικό Γυμναστήριο Ιωνικός ‘’Ζαχαρίας Αλεξάνδρου’’, το Πρώην Στρατιωτικό Εργοστάσιο- Πάρκο Γεώργιος Αποστολάκης, την Πλατεία Πατριάρχου και τέλος το Γήπεδο της Α.Ε.Κ.
Στο Πάρκο Αποστολάκης πραγματοποιήθηκε μικρή στάση ανασυγκρότησης και η ποδηλατάδα συνεχίστηκε αποσπώντας από τον κόσμο που συναντούσε στο δρόμο μηνύματα ενθουσιασμού και ενθάρρυνσης για την όμορφη πρωτοβουλία.
Η λήξη της ποδηλατοδρομίας πραγματοποιήθηκε στη Σχολή Χατζήβεη όπου οι χορηγοί της εκδήλωσηςLacta, Frutop και Chiquita πρόσφεραν σε όλους κεράσματα!
Η εκδήλωση έκλεισε με κλήρωση ενός ποδηλάτου και 20 ποδηλατικών αξεσουάρ από τα καταστήματαGatsoulis, μπλουζάκια της εκδήλωσης, προσφορά της Frutop, και μπλούζες Σχολή Χατζήβεη προσφορά του σχολείου!
Η πολιτιστική Ποδηλατοδρομία με μήνυμα “Ζω με το Ποδήλατο” είχε στόχο να κινητοποιήσει στην καθημερινή και ασφαλή χρήση του ποδηλάτου ενώ παράλληλα να γνωστοποιήσει στους επισκέπτες τα σημεία πολιτιστικού ενδιαφέροντος του Δήμου Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν η Δήμαρχος κ. Έφη Γαϊτανά-Αποστολάκη καθώς και οι υποψήφιοι δήμαρχοι κ. Αράπογλου Γιώργος και κ. Γεωργαμλής Λύσανδρος.
Περισσότερες Φωτογραφίες της εκδήλωσης θα βρείτε εδώ:
https://www.flickr.com/photos/xatzivei/sets/72157643636159124/

 

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Schools.gr για να ενημερώνεστε για τα νέα της ιδιωτικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα, αλλά και για προσφορές και λοιπές πληροφορίες.

Copied!