Καλώς ήρθατε στο Schools.gr - Τηλ.: 211 413 2500

Το Imagine Cup 2013 της Microsoft ξεκινάει ανανεωμένο

Στα έντεκα του χρόνια ο δημοφιλής διαγωνισμός τεχνολογίας παρουσιάζει νέες κατηγορίες και προσφέρει υψηλότερα χρηματικά έπαθλα, εμπνέοντας ακόμα περισσότερους νέους προγραμματιστές και νέους επιχειρηματίες από όλο τον κόσμο

Αθήνα, 6 Σεπτεμβρίου 2012 – Φοιτητές και μαθητές άνω των 16 ετών μπορούν πλέον να επισκεφτούν την ιστοσελίδα του Imagine Cup (http://www.imaginecup.com/) και να δηλώσουν συμμετοχή στον κορυφαίο διαγωνισμό τεχνολογίας για φοιτητές της Microsoft, ο οποίος συμπληρώνει τα 11 χρόνια παρουσίας. Η Microsoft Corp., προκειμένου να εμπνεύσει ακόμα περισσότερους φοιτητές και να ενθαρρύνει την ανάπτυξη ακόμα μεγαλύτερης ποικιλίας καινοτομιών, έχει προχωρήσει σε επανασχεδιασμό του Imagine Cup, το οποίο πλέον συμπεριλαμβάνει 3 βασικούς διαγωνιστικούς πυλώνες – World Citizenship, Games και Innovation – ενώ παράλληλα υπερδιπλασίασε το χρηματικό έπαθλο σε 300.000 US $.
Πάνω από 1,65 εκατομμύρια μαθητές από όλο τον κόσμο έχουν συμμετάσχει στο Imagine Cup την τελευταία δεκαετία, δημιουργώντας εφαρμογές και παιχνίδια που σχετίζονται με τα κρισιμότερα προβλήματα του κόσμου. Ο διαγωνισμός του 2013 στηρίζεται σε βασικά στοιχεία που είχαν μεγάλη απήχηση στους φοιτητές τα τελευταία 10 χρόνια – κοινωνικές επιπτώσεις και gaming – ενώ παράλληλα εντείνεται η έμφαση του διαγωνισμού στην καινοτομία και την επιχειρηματικότητα. Στο διαγωνισμό Imagine Cup 2013, οι μαθητές θα μπορούν να διαγωνιστούν στις παρακάτω κατηγορίες:

  • World Citizenship. Σε αυτή την κατηγορία διακρίνεται η εφαρμογή λογισμικού που έχει δημιουργηθεί πάνω σε πλατφόρμες της Microsoft και έχει την προοπτική να επιδράσει θετικά στην ανθρωπότητα. Για παράδειγμα, ένα project που συμμετέχει στην κατηγορία αυτή, μπορεί να αφορά ζητήματα που σχετίζονται με την εκπαίδευση, την κοινωνία ή την υγειονομική περίθαλψη.
  • Games. Σε αυτή την κατηγορία διακρίνονται τα πιο συναρπαστικά και διασκεδαστικά παιχνίδια που απευθύνονται σε νέους και εφήβους και έχουν δημιουργηθεί πάνω σε πλατφόρμες της Microsoft (Windows 8, Windows Phone, το Kinect για Windows Software Development Kit και Xbox Indie Games).
  • Καινοτομία. Σε αυτή την κατηγορία διακρίνονται καινοτόμες εφαρμογές για καταναλωτές, οι οποίες μπορεί να εισάγουν κάτι καινούριο στα κοινωνικά δίκτυα, στις online αγορές ή στην έρευνα και οι οποίες έχουν δημιουργηθεί με εργαλεία και τεχνολογία της  Microsoft.

Εκτός από τους διαγωνισμούς, οι φοιτητές έχουν τη δυνατότητα να διαγωνιστούν και στα online Challenges που επικεντρώνονται κατά κύριο λόγο σε συγκεκριμένες τεχνολογίες και πλατφόρμες, συμπεριλαμβανομένων των Windows 8, Windows Azure και Windows Phone.
Το Imagine Cup αποτελεί ένα διεθνή διαγωνισμό που διαρκεί όλο το έτος και κορυφώνεται με τους παγκόσμιους τελικούς, οι οποίοι για το 2013 θα πραγματοποιηθούν στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας,  από τις 8 έως τις 11 Ιούλιου. Οι διεθνείς φιναλίστ θα έχουν επίσης την ευκαιρία να υποβάλουν αίτηση για να διεκδικήσουν μερίδιο από τα Imagine Cup Grants, μια χρηματική επιχορήγηση που ανέρχεται στα 3 εκατομμύρια δολάρια και θα επενδυθεί από τη Microsoft σε ορίζοντα τριετίας, προκειμένου να βοηθήσει τους μαθητές να πραγματοποιήσουν τις ιδέες τους.
«Το Imagine Cup αποτελεί την αρχή για έναν νέο επιχειρηματία, εφευρέτη, σχεδιαστή, προγραμματιστή ή οραματιστή», δήλωσε ο John Scott Tynes, Imagine Cup competition strategy and development manager. «Με την εξέλιξη του Imagine Cup, εμπνέουμε ακόμα περισσότερο τους φοιτητές με κάθε ακαδημαϊκό υπόβαθρο προκειμένου να συνεργαστούν πάνω σε εφαρμογές και με τη λήξη του διαγωνισμού να αξιοποιήσουν ευκαιρίες ώστε να τελειοποιήσουν τις εφαρμογές τους, να κερδίσουν την υποστήριξη που χρειάζονται για να παρουσιάσουν την τεχνολογία τους στην αγορά και να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητές τους για να επηρεάσουν τις τοπικές κοινωνίες τους και τον κόσμο».
Πολλοί συμμετέχοντες στο Imagine Cup, όπως η ομάδα Wormhole IT, η οποία διαγωνίστηκε στους παγκόσμιους τελικούς του 2007, απέκτησαν σημαντική εμπειρία από τη συμμετοχή τους στο Imagine Cup ώστε να αναπτύξουν τα projects τους και με την ολοκλήρωση του διαγωνισμού να δημιουργήσουν  τη δική τους επιχείρηση. «Χωρίς το Imagine Cup, δεν θα είχαμε λάβει ποτέ την κριτική που χρειαζόμασταν προκειμένου να πραγματοποιήσουμε τις ιδέες μας»,  δήλωσε ο Sally Buderman της Wormhole IT, ο οποίος συμμετείχε στο φετινό διαγωνισμό ως κριτής.
«Ήταν κάτι παραπάνω από ένας απλός διαγωνισμός, ήταν η ευκαιρία για να παρουσιάσουμε την εφαρμογή μας και να μάθουμε τι θα χρειαζόταν προκειμένου να λανσάρουμε μια κερδοφόρα επιχείρηση βασισμένη στην ιδέα μας». H Wormhole IT, που διαθέτει γραφεία στην Αργεντινή και τις ΗΠΑ, προσφέρει webconferencing και online πλατφόρμες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν από εκπαιδευτικούς για να επικοινωνούν με μαθητές από διαφορικές περιοχές και χρησιμοποιούνται κυρίως στις αναπτυσσόμενες περιοχές στις οποίες η σύνδεση είναι συνήθως κακή.
Όσοι φοιτητές και μαθητές άνω των 16 ετών ενδιαφέρονται να εγγραφούν στο Imagine Cup 2013, μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα http://www.imaginecup.com.

# # #

Σχετικά με τη Microsoft
Η Microsoft (Nasdaq “MSFT”), η οποία ιδρύθηκε το 1975, είναι η κορυφαία εταιρεία λογισμικού, υπηρεσιών και τεχνολογικών λύσεων παγκοσμίως. Όλα τα προϊόντα Microsoft® έχουν σχεδιαστεί με σκοπό να διευρύνουν τις ατομικές και επιχειρηματικές δυνατότητες. Πληροφορίες για τη Microsoft βρίσκονται στη διεύθυνση: http://www.microsoft.com/hellas 
To Τμήμα Customer and Partner Experience αποτελεί ένα ζωντανό κανάλι επικοινωνίας της εταιρείας, με πολλά και διαφορετικά ακροατήρια που χρησιμοποιούν τα προϊόντα της. Στόχος του Τμήματος είναι η ικανοποίηση των πελατών, μέσα από την συνεχή βελτίωση των τεχνολογικών υποδομών και των υπηρεσιών. Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφτείτε την ηλεκτρονική διεύθυνση: www.microsoft.com/hellas/cpe
Microsoft είναι κατοχυρωμένο εμπορικό σήμα της Microsoft Corp.στις Ηνωμένες Πολιτείες και/ή άλλες χώρες. Άλλα ονόματα προϊόντων και υπηρεσιών είναι εμπορικά σήματα των εταιρειών που τα διαθέτουν. Τα δεδομένα που περιλαμβάνονται στο συγκεκριμένο έγγραφο εξυπηρετούν ενημερωτικούς σκοπούς και μόνο.

-//-

Πληροφορίες για συντάκτες
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με την κ. Λία Κομνηνού, Διευθύντρια Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων, Microsoft Ελλάς (211-1206000), email: [email protected], και την κ. Αγάπη Παλιεράκη, Politics (210-6839703/4), e-mail:  [email protected]
Για το δελτίο τύπου κάντε κλικ εδώ.

 

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Schools.gr για να ενημερώνεστε για τα νέα της ιδιωτικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα, αλλά και για προσφορές και λοιπές πληροφορίες.

Copied!