Καλώς ήρθατε στο Schools.gr - Τηλ.: 211 413 2500

Το Κολέγιο «ΔΕΛΑΣΑΛ» συμμετέχει στην Ευρωπαική Εβδομάδα Προγραμματισμού

Το Κολέγιο «ΔΕΛΑΣΑΛ»  συμμετέχει στην Ευρωπαική Εβδομάδα Προγραμματισμού

Με δραστηριότητες που αφορούν το Νηπιαγωγείο, το Δημοτικό και το Γυμνάσιο, το Κολέγιο «ΔΕΛΑΣΑΛ» της Θεσσαλονίκης, συμμετέχει ενεργά στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού, που οργανώνεται για δεύτερη συνεχή χρονιά από την Ευρωπαική Επιτροπή, αλλά και από κινήματα προγραμματισμού και εκπαίδευσης, καθώς και από  σημαντικές εταιρίες τεχνολογίας και πληροφορικής. Στόχος της συγκεκριμένης ενέργειας είναι η εξοικείωση εκατομμυρίων παιδιών με τον προγραμματισμό και την τεχνολογία. Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της δράσης «Εβδομάδα Πληροφορικής:  Ώρα Κώδικα», το Κολέγιο «ΔΕΛΑΣΑΛ» συμμετέχει με τις παρακάτω δραστηριότητες:
* Νηπιαγωγείο “Le Petit La Salle”: Bee Bot καιτασχήματα
 
Οι μικροί μαθητές του Νηπιαγωγείου θα παίξουν με το βραβευμένο ρομπότ προγραμματισμού, Bee Bot, και θα προσπαθήσουν να αναγνωρίσουν σχήματα, να τα εντοπίσουν και να προγραμματίσουν ανάλογα την κίνηση του Bee Bot επάνω στις ειδικές επιφάνειες εργασίας.
Ημερομηνία διεξαγωγής: 16 &17 Οκτωβρίου 2014
Διαβάστε περισσότερα: http://events.codeweek.eu/view/800/bee-bot-and-the-shapes/
 
Δημοτικό: Scratch. Παίζω και μαθαίνω
Οι μαθητές της Ε’ και ΣΤ’ τάξης θα αποκτήσουν μια πρώτη επαφή με βασικές έννοιες προγραμματισμού, μέσω της γλώσσας προγραμματισμού Scratch. Η γάτα, ήρωας του Scratch, θα τους βοηθήσει να δημιουργήσουν διαδραστικές ιστορίες, παιχνίδια και κινούμενα σχέδια μέσω του αντικειμενοστραφούς προγραμματισμού.
Ημερομηνία διεξαγωγής: 14 &15 Οκτωβρίου 2014
Διαβάστε περισσότερα: http://events.codeweek.eu/view/654/scratch-learn-play-europe-code-week/
 
Γυμνάσιο: Βασικές έννοιες προγραμματισμού
Εισαγωγή στην έννοια του αντικειμενοστραφούς προγραμματισμού. Τα εργαλεία που θα χρησιμοποιηθούν είναι:
το TEST4U, το οποίο περιλαμβάνει HTML, CSS, JavaScript, PHP και MySQL μαθήματα και παραδείγματα.
–  η γλώσσα προγραμματισμού Scratch (http://scratch.mit.edu/), με την οποία μπορεί κανείς να δημιουργήσει διαδραστικές ιστορίες, παιχνίδια και κινούμενα σχέδια μέσω του αντικειμενοστραφούς προγραμματισμού.

Ημερομηνία διεξαγωγής: 13-17 Οκτωβρίου 2014
Διαβάστε περισσότερα: http://events.codeweek.eu/view/597/europe-code-week-basic-programming-concepts/
Περισσότερες πληροφορίες για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού μπορείτε να βρείτε στις διευθύνσεις: http://cseduweek.wordpress.com   και http://codeweek.eu
Μπες κι εσύ στο …πρόγραμμα με το #coding
Κάντε τις ιδέες σας πράξη με το #coding
Για το δελτίο τύπου κάντε κλικ εδώ.
 
 

 

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Schools.gr για να ενημερώνεστε για τα νέα της ιδιωτικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα, αλλά και για προσφορές και λοιπές πληροφορίες.

Copied!