Καλώς ήρθατε στο Schools.gr - Τηλ.: 211 413 2500

«Τραγέλαφος» Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013 στο Θέατρο Αττικού Άλσους

«Τραγέλαφος»

Θεοί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, επαναστατημένα Στοιχειά,
ένας Τιτάνας, και ο Καραγκιόζης,
συναντιούνται σε έναν παράδοξο κόσμο που θα μπορούσε να είναι ο κόσμος μας. 

Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013
στο Θέατρο Αττικού Άλσους

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας

του Δήμου Αθηναίων

 
Θεοί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, επαναστατημένα Στοιχειά, ένας Τιτάνας και ο Καραγκιόζης, συναντιούνται στον «Τραγέλαφο», έναν παράδοξο κόσμο με επικίνδυνες ισορροπίες, για μια παράσταση την Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013 στις 9:00μ.μ., στο Θέατρο Αττικού Άλσους, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων.
Ο «Τραγέλαφος», γραμμένος από τον Ιωάννη Κουτεντάκη και την Γεωργία Αγγουριδάκη, παρουσιάζεται από το «Θέατρο του Μαρτίου», σε σκηνική προσαρμογή κειμένου από τον Θεόδωρο Εσπίριτου και την Ρούλα Πατεράκη, σε σκηνοθεσία Θεόδωρου Εσπίριτου, από οκταμελή θίασο ηθοποιών.
Σε έναν κόσμο διαχρονικό που μαστίζεται από την οικονομική κρίση, οι άνθρωποι δεν θυσιάζουν πια, συνεπώς, οι θεοί δεν απολαμβάνουν την κνίσα τους, όπως παλιά.  Ο Δίας αναθέτει στην Αθηνά, στον Ερμή και στον σκανδιναβό θεό Θωρ να κατεβούν στην Αθήνα για να περισώσουν την κατάσταση με επιβολή μέτρων και μηχανισμούς στήριξης, ωστόσο οι άνθρωποι δεν αποδέχονται τις προτάσεις τους και τους διώχνουν.
Σε αυτό το τρίπρακτο έργο, οι τραγελαφικές καταστάσεις διαδέχονται η μία την άλλη: Στο συνέδριο των θεών, ο τραγοπόδαρος θεός Πάνας και η Γίτσα, η κουκουβάγια της Θεάς Αθηνάς, σχολιάζουν τις εισηγήσεις των θεών, παρεμβαίνουν, προτείνουν και τελικά ξεσηκώνονται ενάντια στην εξουσία των Ολυμπίων.  Μετά από περιπέτειες η Γίτσα κατορθώνει να εκπληρώσει το όνειρό της και ανοίγει κομμωτήριο στο Κολωνάκι.  Σύντομα όμως θα ξαναβρεθεί, με τον Πάνα, στον Όλυμπο για μια νέα αντιπαράθεση με τους Θεούς.
Ο «Τραγέλαφος» είναι ένα ζωηρό κείμενο, γραμμένο από δύο νέους έλληνες συγγραφείς, οι οποίοι διακωμωδούν την παρούσα οικονομική και πολιτική κατάσταση, άλλοτε με πικρία και άλλοτε με ειρωνικό χαμόγελο.  Η ελληνική μυθολογία, διασταυρώνεται με νεότερα πολιτισμικά στοιχεία.  Το πολιτικό στοιχείο διασταυρώνεται με το κωμικό, φέρνοντας στο νου τον Αριστοφάνη. Επικίνδυνες ισορροπίες παλιών και νέων δυνάμεων, σε ένα σκηνικό που αναζητά απεγνωσμένα το Φως του Απόλλωνα.

Ταυτότητα της παράστασης

«Τραγέλαφος: Το χρονικό μιας κρίσης»
Συγγραφείς: Ιωάννης Κουτεντάκης, Γεωργία Αγγουριδάκη
Σκηνοθεσία: Θεόδωρος Εσπίριτου
Σκηνική προσαρμογή κειμένου: Θεόδωρος Εσπίριτου-Ρούλα Πατεράκη
Μουσική: Χρίστος Θεοδώρου
Σκηνικά: Γκάυ Στεφάνου
Κοστούμια: Celebrity skin
Αντικείμενα: Γιώργος Κωτσάκος
Φωτισμοί: Χριστίνα Θανάσουλα
 
Διανομή
Δίας: Δημήτρης Κοράκης
Ήρα: Ντέπυ Πάγκα
Ερμής: Πέτρος Μάνδαλος
Αθηνά: Στέλλα Νούλη
Θωρ: Δων Χριστοδούλου
Πάνας: Προμηθέας Νεραττίνι-Δοκιμάκης
Γίτσα: Ράνια Φουρλάνου
Προμηθέας: Λευτέρης Παπακώστας
Καραγκιόζης: Δημήτρης Κοράκης
Σχεδιασμός προγράμματος: Χριστίνα Κοροβίλα
Μακέτα πόλης: Ευθύμης Γκίνης
Φωτογραφίες: Αγγελική – Ειρήνη Μήτση
Ημέρα-ώρα παράστασης: Παρασκευή 19 Ιουλίου, στις 9:00μ.μ.
Διάρκεια παράστασης: 90 λεπτά
Εισιτήρια: 10 ευρώ κανονικό, 5 ευρώ μειωμένο
Προπώληση εισιτηρίων (από 20 Ιουνίου) στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων (Ακαδημίας 50, τηλ.: 210-5284.800 & 808), Δευτέρα έως Παρασκευή: 10:00 έως 17:00.
Στο θέατρο του Αττικού Άλσους, γίνεται πώληση μόνο για την παράσταση της ημέρας, από τις 19.00 έως την έναρξη της παράστασης.
Χώρος: Θέατρο Αττικού Άλσους
Είσοδος από την οδό Καρπενησιώτη, επί του Περιφερειακού Γαλατσίου (Τουρκοβούνια).

Πληροφορίες-Επικοινωνία:

Δέσποινα Ερρίκου, τηλ. 6944-613.607, [email protected]
Για το δελτίο τύπου κάντε κλικ εδώ.
 

 

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Schools.gr για να ενημερώνεστε για τα νέα της ιδιωτικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα, αλλά και για προσφορές και λοιπές πληροφορίες.

Copied!