Καλώς ήρθατε στο Schools.gr - Τηλ.: 211 413 2500

Δωρεά Πυροσβεστικού Οχήματος Ταχείας Επέμβασης από τις Μαθητικές Κοινότητες και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης-Εκπαιδευτήρια Αντωνόπουλου στον Σύλλογο Εθελοντών Αφιδνών Δασοπροστασίας

 

Σε κλίμα έντονης συγκίνησης, χαράς και υπερηφάνειας οι Μαθητικές Κοινότητες και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης-Εκπαιδευτήρια Αντωνόπουλου πραγματοποίησαν τη δωρεά του Πυροσβεστικού Οχήματος Ταχείας Επέμβασης στον Σύλλογο Εθελοντών Αφιδνών Δασοπροστασίας την Πέμπτη 16 Μαΐου 2019.

Μαθητές και μαθήτριες της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης με την υποστήριξη των δασκάλων και των εκπαιδευτικών τους, του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και του Συλλόγου Αποφοίτων πέτυχαν απόλυτα τον στόχο τους και μέσω του Φιλανθρωπικού Χριστουγεννιάτικου Bazaarπου πραγματοποιήθηκε τον Δεκέμβριο του 2018 διέθεσαν το σύνολο των εσόδων που συγκεντρώθηκαν για την υποστήριξη του Σ.Ε.Α.Δ. και την αγορά του Πυροσβεστικού Οχήματος Ταχείας Επέμβασης για την προστασία της φύσης και του περιβάλλοντος.

Μετά την πραγματοποίηση του καθιερωμένου αγιασμού του Πυροσβεστικού Οχήματος ο κύριος Δημήτρης Αντωνόπουλος συνεχάρη τους μαθητές, τις μαθήτριες, τους γονείς, το εκπαιδευτικό και το διοικητικό προσωπικό για την ευαισθητοποίησή, ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλαν στην εκπλήρωση του σημαντικού στόχου που είχε τεθεί, και τόνισε τη σπουδαιότητα του έργου που καταβάλλουν καθημερινά οι Εθελοντές Δασοπυροσβέστες για την προστασία των δασών μας.

Χαιρετισμό επίσης απηύθυνε ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου κύριος Μιχάλης Κάτσικας, ο οποίος εξήρε τη μεγάλη επιτυχία των μαθητών και ευχήθηκε το Πυροσβεστικό Όχημα Ταχείας Επέμβασης να είναι απόλυτα χρήσιμο χωρίς ωστόσο να υπάρχει η ανάγκη να χρησιμοποιηθεί.

Εκ μέρους του Σ.Ε.Α.Δ. απηύθυνε χαιρετισμό ο Αντιπρόεδρος, κύριος Γιάννης Μονιάκης που ευχαρίστησε το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας τονίζοντας τη χρησιμότητα που θα έχει το συγκεκριμένο όχημα στις επιχειρήσεις που πραγματοποιούνται όλες τις εποχές του χρόνου από τους Εθελοντές Δασοπυροσβέστες, και υπενθύμισε ότι οι Μαθητικές Κοινότητες του Σχολείου είχαν δωρίσει το πρώτο Πυροσβεστικό Όχημα το 2008 και αυτό αποδεικνύει την έντονη περιβαλλοντική ευαισθητοποίησή τους.

Ο Αντιδήμαρχος ΩρωπούκύριοςΓεώργιος Πούλος από την πλευρά του τόνισε την αξία της προσφοράς και της ευαισθητοποίησης, και ανέφερε ότι μέσω της συγκεκριμένης δωρεάς σύσσωμοι οι μαθητές και οι μαθήτριες του Σχολείου συμβάλουν ως αρωγοί και ως θεματοφύλακες στην προστασία του φυσικού πλούτου της ευρύτερης περιοχής της Πάρνηθας.

Το δικό του παρών έδωσε ο Διοικητής του 6ου Πυροσβεστικού Σταθμού κύριος Νικόλαος Μπάλσης που επεσήμανε ότι η προσφορά των μαθητών της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης επισφραγίζει την αγάπη τους για το περιβάλλον, πιστοποιεί στην πράξη ότι αποτελούν σκεπτόμενους ενεργούς πολίτες και τους ευχήθηκε πάντα να προσφέρουν στην κοινωνία.

Κατά τη διάρκεια της Τελετής Παράδοσης συμμετείχαν Τοπικοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Ωρωπού, εκπρόσωποι του Πυροσβεστικού Σώματος και πλήθος Εθελοντών Δασοπυροσβεστών.

Στο τέλος της εκδήλωσης σε κλίμα ενθουσιασμού οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί, οι γονείς  και η Διοίκηση του Σχολείου παρέδωσαν τα κλειδιά του Πυροσβεστικού Οχήματος Ταχείας Επέμβασης στον Πρόεδρο του Σ.Ε.Α.Δ. κύριο Νικόλαο Κατσιμπέρη, με την ελπίδα ότι θα συμβάλει ενεργά στην προστασία της φύσης και του πρασίνου και θα διευκολύνει το αξιέπαινο έργο των Εθελοντών Δασοπυροσβεστών.

Πληροφορίες : Χρυσανθέμων 11, Αφίδνες Αττικής, 22950 29840, [email protected] , www.anagennisi.edu.gr

 

1. Αγιασμός του Πυροσβεστικού Οχήματος Ταχείας Επέμβασης
2 . Παράδοση Πυροσβεστικού Οχήματος Ταχείας Επέμβασης από τις Μαθητικές Κοινότητες της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης στο ΣΕΑΔ
3. Παράδοση του Πυροσβεστικού Οχήματος Ταχείας Επέμβασης από τη Διοίκηση της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης στον Πρόεδρο του ΣΕΑΔ
4. Σύλλογος Εθελοντών Αφιδνών Δασοπροστασίας
5. Χαιρετισμός από τον Αντιδήμαρχο Ωρωπού κύριο Γεώργιο Πούλο
6. Χαιρετισμός από τον Διοικητή του 6ου Πυροσβεστικού Σταθμού κύριο Νικόλαο Μπάλση
7. Χαιρετισμός από τον Αντιπρόεδρο του Συλλόγου Εθελοντών Αφιδνών Δασοπροστασίας κύριο Γιάννη Μονιάκη

 

leave your comment


Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Schools.gr για να ενημερώνεστε για τα νέα της ιδιωτικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα, αλλά και για προσφορές και λοιπές πληροφορίες.

Copied!