Καλώς ήρθατε στο Schools.gr - Τηλ.: 211 413 2500

EMPLOY – Χαρισματικά & Ταλαντούχα Παιδιά: Εντοπισμός – Ψυχοπαιδαγωγική Υποστήριξη

Χαρισματικά & Ταλαντούχα Παιδιά: Εντοπισμός - Ψυχοπαιδαγωγική Υποστήριξη

Επιμορφωτική Ημερίδα

15 Φεβρουαρίου 2014 – Θεσσαλονίκη

 Στους συμμετέχοντες χορηγείται βεβαίωση παρακολούθησης

 
1. Γενική Περιγραφή – Στόχος Επιμόρφωσης
Η ειδική αγωγή έστρεψε εδώ και πολλές δεκαετίες την προσοχή της στις μαθησιακές δυσκολίες και στην εκπαίδευση των ατόμων με μειωμένες νοητικές λειτουργίες. Τι συμβαίνει όμως με τους μαθητές που οι ικανότητές τους βρίσκονται πάνω από το μέσο όρο της ηλικίας τους; Ποιος είναι ο χαρισματικός και ο ταλαντούχος μαθητής, σε ποιο ποσοστό του συνολικού πληθυσμού ανήκει και ποιες είναι οι ιδιαίτερες μαθησιακές και ψυχολογικές του ανάγκες; Η ημερίδα αυτή παρουσιάζει τους ορισμούς, τις σύγχρονες θεωρίες και τα χαρακτηριστικά αυτού του μαθητικού πληθυσμού και εστιάζει ιδιαίτερα τόσο στους τρόπους αξιολόγησης των μαθητών αυτών όσο και στις εξειδικευμένες τεχνικές εκπαιδευτικών παρεμβάσεων που μπορούν να εφαρμοστούν για κάθε τομέα ικανοτήτων και γνωστικό αντικείμενο. Απευθύνεται σε ειδικούς ψυχικής υγείας, εκπαιδευτικούς, φοιτητές αλλά και γονείς.
 
2. Αναλυτικό Πρόγραμμα
10.00 – 10.30: Προσέλευση
10.30 – 12.30: Α’ ΕΝΟΤΗΤΑ:
1.Παραδείγματα χαρισματικών ατόμων – εισαγωγικά
2.Ορισμοί χαρισματικότητας και ταλέντου
3.Θεωρίες νοημοσύνης και σχέση νοημοσύνης – χαρισματικότητας
4.Η δημιουργικότητα και το ταλέντο
5.Θεωρίες χαρισματικότητας, ταλέντου, δημιουργικότητας
6.Χαρακτηριστικά (γενικά, ειδικά) χαρισματικών και ταλαντούχων ατόμων
7.Η ενήλικη χαρισματικότητα
8.Τρόποι αναγνώρισης χαρισματικών και ταλαντούχων παιδιών στο σχολείο και στην οικογένεια: ποσοτική και ποιοτική αξιολόγηση- κριτική.
12.30 – 13.00: Διάλειμμα
13.00 – 15.00: Β’ ΕΝΟΤΗΤΑ:
1.Τρόποι εκπαιδευτικής υποστήριξης: ο εμπλουτισμός, η επιτάχυνση, η διαφοροποίηση. Οδηγίες γενικές και ανά γνωστικό αντικείμενο
2.Η περίπτωση των χαρισματικών παιδιών με χαμηλές επιδόσεις
3.Συναισθηματικές και κοινωνικές δυσκολίες χαρισματικών και ταλαντούχων ατόμων- μύθοι και πραγματικότητα
4.Ψυχολογική υποστήριξη χαρισματικών-ταλαντούχων ατόμων
5.Θεσμικά πλαίσια στην Ελλάδα και το εξωτερικό- παραδείγματα
6.Μελέτες περίπτωσης για κάθε ηλικία (βρεφική, νηπιακή, παιδική, εφηβική, ενήλικη χαρισματικότητα).
15.00 -15.30: Ερωτήσεις – Απαντήσεις – Συζήτηση.
15.30  Λήξη – Παραλαβή βεβαιώσεων
 
3. Ημερομηνία, ώρα προσέλευσης & χώρος διεξαγωγής
Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014 | 10.00 – 10.30
Εγκαταστάσεις City College| Λέοντος Σοφού 3 (5ος όροφος) | Θεσσαλονίκη
 
4. Προσκεκλημένη εισηγήτρια
Καλλιόπη Εμμανουηλίδου
Σύντομο βιογραφικό σημείωμα
Η Δρ Καλλιόπη Εμμανουηλίδου είναι πτυχιούχος Ψυχολογίας από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Συνέχισε τις σπουδές της στη Μεγάλη Βρετανία και απέκτησε μεταπτυχιακά επιπέδου master στην Εκπαιδευτική Ψυχολογία (MEd Psychology of Education), στη Συμβουλευτική στην Εκπαίδευση (MEd Counselling in Education) από το πανεπιστήμιο του Bristol και στην Εκπαιδευτική Έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Exeter (MSc in Educational Research). Στο Πανεπιστήμιο του Exeter ακολούθησε διδακτορικές σπουδές που οδήγησαν στην απόκτηση διδακτορικού στην Εκπαίδευση (PhD in Education), με θέμα τη χαρισματικότητα και τη συναισθηματική νοημοσύνη. Παράλληλα εργαζόταν ως βοηθός έρευνας σε διάφορα προγράμματα του Πανεπιστημίου και ως βοηθός διδασκαλίας σε μαθήματα ερευνητικής μεθοδολογίας και εκπαίδευσης των χαρισματικών παιδιών.
Κατά τη διάρκεια της διαμονής της στην Αγγλία, παρακολούθησε πολλά σεμινάρια συμβουλευτικής και ψυχολογίας (συμβουλευτική παιδιών, εξαρτήσεις, θεραπεία μέσω τέχνης, διαχείριση άγχους, ομαδική θεραπεία, κτλ.) και απέκτησε δύο Certificates Συμβουλευτικής, και Συμβουλευτικής για διαταραχές πρόσληψης τροφής από το Iron Mill Institute.
Στην Ελλάδα έχει εργαστεί ως επιμορφώτρια εκπαιδευτικών στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο (πρόγραμμα Διαχείρισης Σχολικής Τάξης), ως καθηγήτρια κοινωνικής εκπαίδευσης σε Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας, ως καθηγήτρια ψυχολογίας στα ΚΕΜΕ  New York College και City College, ως διδάσκουσα στην ΑΣΠΑΙΤΕ Θεσσαλονίκης (προγράμματα ΕΠΠΑΙΚ και ΠΕΣΥΠ) και ως ειδική επιστήμων – διδάσκουσα (Π.Δ.407/80) στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.
Παράλληλα δραστηριοποιείται συνεδριακά, με μεγάλο εύρος εισηγήσεων σε πανελλήνια, βρετανικά, ευρωπαϊκά και διεθνή συνέδρια. Ασχολείται ιδιωτικά ως σύμβουλος εκπαίδευσης-ψυχολογίας και ως συντονίστρια σε βιωματικά σεμινάρια σε συνεργασία με την εταιρεία EMPLOY. Εκτός από δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά του χώρου, έχει γράψει το βιβλίο «Ψυχολογία της Διατροφής: πώς οι διατροφικές συνήθειες αντανακλούν το συναισθηματικό μας κόσμο» (εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ) και έχει ολοκληρώσει τη σύνταξη του πρώτου οδηγού ολιστικής αξιολόγησης χαρισματικότητας καθώς και προγράμματος συναισθηματικής αγωγής για γονείς και εκπαιδευτικούς.
Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στα ακόλουθα: σχέση νοημοσύνης και συναισθήματος, συναισθηματικές ανάγκες των χαρισματικών και ταλαντούχων ατόμων, αξιολόγηση νοημοσύνης και δημιουργικότητας, αίτια-διαχείριση άγχους, διαταραχές πρόσληψης τροφής (συναισθηματική υπερφαγία), συναισθηματική αγωγή, διαχείριση προβλημάτων συμπεριφοράς στο σχολικό χώρο, ψυχολογικές προσεγγίσεις του ασθενή, βιωματικές μέθοδοι διδασκαλίας και θεραπευτική χρήση των τεχνών.
 
 
5. Παροχές
Σε όλους τους συμμετέχοντες παρέχεται:

  • Βεβαίωση παρακολούθησης
  • Σχετικό επιστημονικό υλικό σε ψηφιακή μορφή.
  • Φάκελος συνέδρου
  • Μπλοκ σημειώσεων
  • Στυλό

 
6. Δηλώσεις Συμμετοχής
Προεγγραφή μέχρι και τις 13/2/2014

  • Εκπαιδευτικοί-επαγγελματίες: 45€
  • Φοιτητές: 35€
  • Άνεργοι: 35€

 
Απευθείας εγγραφή την ήμερα διεξαγωγής

  • 55€ για όλες τις κατηγορίες (εφόσον υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις)

 
Επικοινωνείτε τηλεφωνικά (2310230545 & 2117706766) ή μέσω διαδικτύου στο ακόλουθο link  (http://www.e-employ.gr/application.php) για να πραγματοποιήσετε μια προκράτηση θέσης. Η συμμετοχή σας στην επιμόρφωση οριστικοποιείται μόνο με εμπρόθεσμη προπληρωμή του ποσού συμμετοχής στον τραπεζικό λογαριασμό της εταιρείας που είναι ο ακόλουθος:
——————————————————————————————————————————————————-
ΤΡΑΠΕΖΑ EUROBANK
αριθμός λογαριασμού κατάθεσης  0 0 2 6 . 0 0 3 7 . 0 1 .  0 2 0 0 4 9 9 1 6 2
δικαιούχος EMPLOY
(μέσω ebanking: IΒΑΝ GR1102600370000010200499162 | οποιαδήποτε τραπεζικά έξοδα μέσω ebanking επιβαρύνουν εξ’ολοκλήρου το συμμετέχοντα | μέσω ebanking θα πρέπει το ποσό να έχει πιστωθεί το αργότερο 3 ημέρες πριν την ημέρα διεξαγωγής)
————————————————————————————————————————-
Ως αιτιολογία κατάθεσης γράφετε τον κωδικό Ε15 και το ονοματεπώνυμο σας και κρατάτε το αποδεικτικό της τραπέζης το οποίο επιδεικνύετε κατά την προσέλευση σας (μαζί με το φοιτητικό πάσο για τους φοιτητές ή την κάρτα ανεργίας για τους ανέργους) στη γραμματεία την ημέρα διεξαγωγής.
Το μειωμένο κόστος συμμετοχής ισχύει εφόσον γίνει εμπρόθεσμα προεγγραφή και κατάθεση. Δίχως κατάθεση του ποσού δεν δεσμεύεται η θέση.
Σημαντική σημείωση:
Για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας, παρακαλούμε μην προχωρήσετε σε πληρωμή εάν προηγουμένως δεν έχετε δηλώσει τηλεφωνική ή ηλεκτρονική συμμετοχή, καθώς ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος και τηρείται αυστηρά σειρά προτεραιότητας. Ακυρώσεις θέσεων και επιστροφή του ποσού γίνονται δεκτές μέχρι και 10 ημέρες πριν την ημερομηνία διεξαγωγής, και εφόσον ειδοποιηθεί εγκαίρως τηλεφωνικά το αρμόδιο τμήμα της εταιρείας. Σε διαφορετική περίπτωση το ποσό παρακρατείται εξ’ ολοκλήρου και επιτρέπονται μόνο αντικαταστάσεις συμμετοχών με άλλο άτομο ή ταχυδρομική αποστολή του επιμορφωτικού υλικού.
 
7. Γραμματεία – Πληροφορίες
Για δηλώσεις συμμετοχής και οποιαδήποτε περαιτέρω διευκρίνιση, παρακαλούμε επικοινωνήστε και με τη γραμματεία της εταιρείας.
Τ.      2310   230545 | 211 7706766
F.    2310 230415 | 211 7704544
M.     [email protected]  | Url.   www.e-employ.gr
Ώρες επικοινωνίας: 10:00 έως 19:00 καθημερινά από Δευτέρα ως Παρασκευή
Follow Us on Social:  www.facebook.com/employ.page | www.twitter.com/employ_gr
Για το δελτίο τύπου κάντε κλικ εδώ.
 

 

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Schools.gr για να ενημερώνεστε για τα νέα της ιδιωτικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα, αλλά και για προσφορές και λοιπές πληροφορίες.

Copied!