Καλώς ήρθατε στο Schools.gr - Τηλ.: 211 413 2500

Φαντασμαγορική τελετή αποφοίτησης του ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Φαντασμαγορική τελετή αποφοίτησης του ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Φαντασμαγορική τελετή αποφοίτησης του ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣΣτο επιβλητικό Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, σε μία λαμπρή εκδήλωση, πραγματοποιήθηκε η τελετή αποφοίτησης των φοιτητών των Σχολών Οικονομίας και Διοίκησης, Πληροφορικής, Υγείας, Επικοινωνίας, καθώς και Ανθρωπιστικών Επιστημών του Μητροπολιτικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης. H βραδιά σηματοδοτήθηκε από την επίσημη αναγγελία της  έναρξης της πρώτης ιδιωτικής Πολυτεχνικής Σχολής στην συμπρωτεύουσα.
Παρουσία του   Περιφερειάρχη  κου Απόστολου Τζιτζικώστα, Εκπροσώπων του Υπουργείου Μακεδονίας Θράκης, της Εκκλησίας, του Στρατού,  της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των Πρεσβειών και εκατοντάδων ανθρώπων του πνεύματος, της Τέχνης και του Πολιτισμού, επιχειρηματιών, δημοσιογράφων, φοιτητών και γονέων, το Μητροπολιτικό Κολλέγιο του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΑΚΜΗ γιόρτασε την έναρξη μιας νέας εποχής για την ιδιωτική εκπαίδευση, ολοκληρώνοντας ένα μεγαλόπνοο έργο, αυτό της ίδρυσης της πρώτης Ιδιωτικής Πολυτεχνικής Σχολής στην Ελλάδα πριν λίγο καιρό στην Αθήνα και τον Πειραιά,  και πρόσφατα στη Θεσσαλονίκη.
Η Πολυτεχνική σχολή στεγάζει τα τμήματα Αρχιτεκτονικής, Πολιτικών Μηχανικών, και Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών Μηχανικών, επαγγέλματα που μέχρι σήμερα συναντούσε κανείς αποκλειστικά και μόνο στις δημόσιες πολυτεχνικές σχολές. Οι νέες πτέρυγες της Πολυτεχνικής Σχολής θεσσαλονίκης αποτελούν μια μεγάλη επένδυση υψηλότατων standards, και στεγάζονται  στο κέντρο της Θεσσαλονίκης στο επιβλητικό αναπαλαιωμένο κτίριο του ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ επί της συμβολής Τσιμισκή και Ελ.Βενιζέλου.
Παρουσιαστής της εκδήλωσης  ήταν ο Δημοσιογράφος-Εκδότης κος Νίκος Χατζηνικολάου, συνεργάτης -στη Σχολή Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ- του εκπαιδευτικού Ομίλου ΑΚΜΗ, ο οποίος συντόνισε τη ροή της βραδιάς.
Ο κος Κωνσταντίνος Ροδόπουλος, Πρόεδρος του Ομίλου ΑΚΜΗ, τόνισε ότι «σε μια δύσκολη οικονομική περίοδο για τον τόπο μας, επενδύσαμε με ίδια κεφάλαια –και αυτό είναι το σημαντικό- σε ένα νέο όραμα με στόχο την αναβάθμιση της εκπαίδευσης. Στόχος μας είναι το ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ να γίνει Μεσογειακό Κέντρο Παιδείας και Πολιτισμού. Η Ιδιωτική Παιδεία δεν αποτελεί  ανταγωνιστή της Δημόσιας Παιδείας. Η Δημόσια Παιδεία είναι ο πυλώνας κάθε κράτους, πολιτείας, λαού. Εμείς, ως λειτουργοί της ιδιωτικής πρωτοβουλίας  στο χώρο της εκπαίδευσης,  καλούμεθα να λειτουργήσουμε παράλληλα και συμπληρωματικά ώστε όλοι μαζί να αναβαθμίσουμε το έργο μάθησης των παιδιών μας για ένα καλύτερο αύριο και δικό τους και του τόπου».
Στην παρέμβασή του ο Περιφερειάρχης  κος Απόστολος Τζιτζικώστας ευχαρίστησε από καρδιάς το Μητροπολιτικό Κολλέγιο για την μακρόχρονη  πολύτιμη συμβολή του  στην αναβάθμιση της  ελληνικής ιδιωτικής μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης   και τόνισε χαρακτηριστικά: “αυτές οι  πρωτοβουλίες όπως του ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ του Ομίλου ΑΚΜΗ που δεν κατέχει τυχαία την ηγετική θέση στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης,  αποτελούν επένδυση ζωής  για έναν τόπο. Αυτές οι οι επενδύσεις έχουν τη δύναμη  να αναστρέψουν το κύμα φυγής προς το εξωτερικό για σπουδές καθώς κάτι τέτοιο αποτελεί  όχι μόνο εκροή κεφαλαίων αλλά και  ζωτικού ανθρωπίνου δυναμικού υψηλού επιπέδου και δυνατοτήτων και αφήνει  ένα σημαντικότατο  παραγωγικό κενό στη χώρα μας.  Ουσιαστικά, η  συνταγματική αναθεώρηση είναι πλέον μονόδρομος καθώς  θα δώσει  την ευκαιρία για τον εκσυγχρονισμό της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Ελλάδα».
Φαντασμαγορική τελετή αποφοίτησης του ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣΜια από τις πιο συγκινητικές στιγμές της βραδιάς ήταν ηαπονομή τιμητικής πλακέτας στον Πρόεδρο του ΣΕΤΕ κο Ανδρέα Ανδρεάδη για το σύνολο της προσφοράς του στον ελληνικό τουρισμό και το επίτευγμά του στην ανακήρυξη του ΣΕΤΕ ως θεσμικού κοινωνικού εταίρου. Ο κος Ανδρεάδης στην ευχαριστήρια ομιλία του τόνισε πως στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο η πόλη της Θεσσαλονίκης βρήκε έναν πολύτιμο συνοδοιπόρο στις υψηλές ακδημαϊκές φιλοδοξίες των νέων της Β.Ελλάδας και μια δυναμική παρουσία γενικότερα στο ελληνικό εκπαιδευτικό στερέωμα.  Ειδικότερα ο κος Ανδρεάδης απευθυνόμενος στους νέους αποφοίτους με την ιδιότητά του ως Πολιτικού Μηχανικού, έδωσε πολύτιμες συμβουλές για τον επαγγελματικό τους βίο, αναφερόμενος για πρώτη φορά σε προσωπικές στιγμές από το δικό του επαγγελματικό ξεκίνημα όταν άπειρος και νέος, παρέλαβε από τον πατέρα του το  υπέρογκο έργο της διαχείρισης και εκμετάλλευσης του ημιτελούς και καταχρεωμένου –τότε- ξενοδοχείου SANI στη Χαλκιδική.
Φαντασμαγορική τελετή αποφοίτησης του ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣΗ βραδιά σηματοδοτήθηκε όμως από την υψηλότατη διεθνή διάκριση INTERNATIONAL STUDENT OF THE YEAR που απέσπασε για το 2014 η τριτοετής φοιτήτρια του Πανεπιστημιακού προγράμματος Λογοθεραπείας του ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ Κωνσταντίνα Σαρδελά, διάκριση που της χάρισε το διεθνές βραβείο από την εκπρόσωπο του διεθνούς φορέα πιστοποίησης PEARSON- EDEXCEL, κα Κλαίρη Πετράκη.
Όπως τόνισε στην ομιλία της η κα Πετράκη, «η επιλογή της Κωνσταντίνας έγινε ανάμεσα σε εκατοντάδες αιτήσεις από 75 χώρες  και είναιη πρώτη φορά που μια ελληνική συμμετοχή διακρίνεται με αυτό το βραβείο.  Τα Νational BTEC Awards αποτελούν μεγάλο γεγονός στην Αγγλία και λαμβάνουν εθνική κάλυψη από τον τύπο και την τηλεόραση. Η απονομή των βραβείων και η δεξίωση θα γίνουν στις  3 Ιουλίου  στο House of Lords στο Λονδίνο (την αντίστοιχη Βουλή των Ελλήνων)  παρουσία πολλών προσωπικοτήτων  της πολιτικής και καλλιτεχνικής σκηνής της Αγγλίας».  Το βραβείο απένειμε στην Κωνσταντίνα Σαρδελά ο Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ε.Ε. στην Ελλάδα κος Παναγιώτης Καρβούνης.  Ο κος Καρβούνης στην ομιλία του έδωσε το στίγμα της Ευρωπαϊκής διάστασης της Παιδείας, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «με τη βράβευση της Κωνσταντίνας δίνουμε διεθνώς την καλύτερη απάντηση σε όσους τα τελευταία χρόνια αμαύρωσαν την εικόνας μας. Υπενθυμίζω την πρόσφατη διάκριση πάλι επί βρετανικού εδάφους της ομάδας των φοιτητών της Νομικής Αθηνών που θριάμβευσαν στη δικανική ρητορεία τους αντίστοιχους του Χάρβαρντ και πέρυσι του Κέμπριτζ. Εύχομαι να γίνουν αυτά που πρέπει ώστε τα παιδιά μας τελειώνοντας τα σχολεία τους, να έχουν πτυχία με αντίκρυσμα σε μία υγιή ευρωπαϊκή χώρα και αυτή είναι η πρόκληση στην οποία όλοι οι πρέπει να συστρατευτούμε.
Φαντασμαγορική τελετή αποφοίτησης του ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣΣτο πλαίσιο των προγραμμάτων κοινωνικής ευθύνης που κάθε χρόνο υλοποιεί το ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ δίνοντας την ευκαιρία σε παιδιά απόρων οικογενειών να έχουν δωρεάν πρόσβαση στην εκπαίδευση, προσφέρθηκαν 10 πλήρεις υποτροφίες σπουδών αξίας 240.000 € στους Συλλόγους ΜΑΖΙ και ΣΤΟΡΓΗ, για φοιτητές/τριες ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων  που θα επιλεγούν από τους Συλλόγους.
Τις υποτροφίες παρέλαβαν η Γενική Γραμματέας του Σωματείου ΜΑΖΙ  κα Αλεξάνδρα Γωγούση και η εκπρόσωπος του Συλλόγου ΣΤΟΡΓΗ κα Boύλα Πενέλη απευθύνοντας και τον χαιρετισμό της Προέδρου του κας Τίμης Μπακατσέλου. Και οι δύο συνεχάρηκαν τη Δ/νουσα Σύμβουλο του ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ κα Καλλιόπη Ροδοπούλου για την πρωτοβουλία που θα δώσει νέα πνοή στην ακαδημαϊκή εκπαίδευση στην Ελλάδα και ειδικότερα στην πόλη της Θεσσαλονίκης.
Φαντασμαγορική τελετή αποφοίτησης του ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣΤο Μητροπολιτικό Κολλέγιο επεφύλασσε μια μοναδική έκπληξη για τους καλεσμένους του, οι οποίοι παρακολούθησαν ένα μοναδικό καλλιτεχνικό πρόγραμμα ελληνικής μουσικής ανθολογίας με τη διεθνούς φήμης ελληνίδα σοπράνο Σόνια Θεοδωρίδου και την Οrchestra Mobile υπό τη διεύθυνση του Θεόδωρου Ορφανίδη. Το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης πλημμύρισε από  μελωδίες Χατζηδάκη, Πλέσσα, Χατζηνάσιου, κ.ά ενώ ο συνθέτης και η σοπράνο έκλεισαν την βραδιά δίνοντας κι εκείνοι τις ευχές τους για καλή σταδιοδρομία στους αποφοίτους του ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.

 

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Schools.gr για να ενημερώνεστε για τα νέα της ιδιωτικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα, αλλά και για προσφορές και λοιπές πληροφορίες.

Copied!