Καλώς ήρθατε στο ανανεωμένο Schools.gr

Καινοτόμο εγχειρίδιο διδασκαλίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από τους φοιτητές Παιδαγωγικών του Μητροπολιτικού Κολλεγίου

XERIA-POST

Οι δευτεροετείς φοιτητές του Τμήματος Παιδαγωγικών του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, στα πλαίσια του μαθήματος «Διδάσκοντας τα Παιδιά για τα Δικαιώματά τους», δημιούργησαν ένα καινοτόμο εγχειρίδιο αυτοσχέδιων και πρωτότυπων δραστηριοτήτων για παιδιά προσχολικής ηλικίας, με τις οποίες θα μπορούσαν να διδαχθούν τα ανθρώπινα δικαιώματα σε παιδιά νηπιαγωγείου και δημοτικού.
Το εγχειρίδιο περιλαμβάνει επιτραπέζια παιχνίδια, παραμύθια, ηλεκτρονικά παραμύθια και θεατρικά έργα. Για τη δημιουργία του εγχειριδίου, οι φοιτητές συγκέντρωσαν πληροφορίες και δραστηριότητες από τις εργασίες τους κατά τη διάρκεια των σπουδών τους και με την υποστήριξη της καθηγήτριάς τους, δημιούργησαν ένα τεύχος, το οποίο καταγράφει αναλυτικά τις προτεινόμενες εκπαιδευτικές δραστηριότητες, τους στόχους και το απαραίτητο υποστηρικτικό φωτογραφικό υλικό. Το τεύχος δημιουργήθηκε με σκοπό να χρησιμοποιηθεί από άλλους νηπιαγωγούς, για να εμφυσήσουν στα παιδιά την έννοια των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν οι φοιτητές του Μητροπολιτικού Κολλεγίου στην εισαγωγή του εγχειριδίου τους: «αν κάθε παιδί μάθει που ξεκινούν και που σταματούν τα δικαιώματα του και ταυτόχρονα μάθει να ζει επικαλούμενο αξίες και την κοινωνική ισότητα, τότε σίγουρα έχουμε μια νέα κοινωνία. Ένα νέο κόσμο. Ένα κόσμο αυθεντικά ανθρώπινο.».
Δείτε το εγχειρίδιο εδώ.
Περισσότερα στο www.mitropolitiko.edu.gr
 
 
 

 

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Schools.gr για να ενημερώνεστε για τα νέα της ιδιωτικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα, αλλά και για προσφορές και λοιπές πληροφορίες.

Copied!