Καλώς ήρθατε στο Schools.gr - Τηλ.: 211 413 2500

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΞΥΝΗ δίπλα στα παιδιά του “ΜΗΤΕΡΑ”

Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ Κ. ΣΟΦΟΚΛΗΣ ΞΥΝΗΣ ΒΡΑΒΕΥΤΗΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑ

«Σε αυτές τις ημέρες, που έχουμε περιέλθει στη δίνη των αριθμών, και το σήμερα δεν είναι το ίδιο με το χθες, η παρουσία και η έμπρακτη συμβολή του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ στο έργο μας αποδεικνύει ότι δεν είμαστε μόνοι»… Με αυτό το χαιρετισμό, ο κ. Δημήτρης Βεζυράκης, διοικητής του Κέντρου Βρεφών «Η ΜΗΤΕΡΑ»  -το οποίο φροντίζει, σήμερα, 467 εγκαταλελειμμένα παιδιά, που δεν έχουν το… «προνόμιο» της οικογένειας- βράβευσε τον καθηγητή και πρόεδρο του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ, κ. Σοφοκλή Ξυνή, για τη 12ετή προσφορά του στο ίδρυμα.
Η γιορτινή θαλπωρή, το χαμόγελο, η ελπίδα και η αισιοδοξία που συνάδουν με το θείο μήνυμα των Χριστουγέννων, «πλημμύρισαν» την ατμόσφαιρα στη λαμπερή χριστουγεννιάτικη εκδήλωση που διοργάνωσε ο Τομέας Παιδαγωγικών του ΙΕΚ ΞΥΝΗ Αθήνας, σε μια κατάμεστη αίθουσα, στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Βρεφών «Η ΜΗΤΕΡΑ», στο Ίλιον.
Τον «τόνο» για να ξεκινήσει η μοναδική γιορτή έδωσε ο χαιρετισμός του διοικητή του «ΜΗΤΕΡΑ» κ. Βεζυράκης, ο οποίος απένειμε τιμητική πλακέτα στον κ. Σοφοκλή Ξυνή, επιβραβεύοντας την επί 12 συναπτά έτη συνδρομή του ομίλου ΞΥΝΗ στο ανθρωπιστικό έργο του ιδρύματος. «Είναι χαρά και τιμή μας να συνδράμουμε σε ένα τόσο σημαντικό κοινωνικό έργο, που έχει ως αποδέκτες τα παιδιά, τα οποία αποτελούν την ελπιδοφόρα παρακαταθήκη του αύριο. Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΞΥΝΗ, με υψηλό αίσθημα ευθύνης, υπηρετεί από ιδρύσεως του -το 1957-  το όραμα της κοινωνικής προσφοράς σε απόλυτη αλληλουχία με την ποιοτική εκπαίδευση. Με αυτό το γνώμονα, στηρίζουμε έμπρακτα, και θα συνεχίσουμε να είμαστε συνοδοιπόροι στο πολύτιμο έργο του ιδρύματος ΜΗΤΕΡΑ, καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια για να διατηρήσουμε φωτεινό το χαμόγελο αυτών των παιδιών», υπογράμμισε ο κ. Ξυνής, παραλαμβάνοντας την τιμητική πλακέτα.
Πρωταγωνιστές της μοναδικής εκδήλωσης που ακολούθησε ήταν οι «μικροί ήρωες» του ιδρύματος, απολαμβάνοντας τη θεατρική παράσταση των σπουδαστριών Παιδαγωγικών του ΙΕΚ ΞΥΝΗ Αθήνας, «Ο Μάγος Μερλίνος και το νησί των ποιητών», και, φυσικά, η στιγμή που τα χαμόγελά τους έλαμψαν ήταν όταν ο… «Άγιος Βασίλης» τους μοίρασε πλούσια δώρα, από ένα σάκο που φρόντισαν να γεμίσουν τα ΙΕΚ ΞΥΝΗ, με τη χορηγία γνωστών εταιρειών, οι οποίες δραστηριοποιούνται στο χώρο του παιχνιδιού, καθώς και της παιδικής ένδυσης και υπόδησης.
Από τη χριστουγεννιάτικη γιορτή δεν έλειψαν οι γιορτινές γλυκές λιχουδιές –κουραμπιέδες και μελομακάρονα, που ετοίμασαν οι σπουδαστές του Τομέα Επισιτισμού-Τουρισμού του ΙΕΚ ΞΥΝΗ Αθήνας- αλλά και εντυπωσιακά γιορτινά αξεσουάρ (για μαλλιά), για τα παιδιά του «ΜΗΤΕΡΑ», από το Beauty Academy του ΙΕΚ ΞΥΝΗ Αθήνας.
Η φετινή εκδήλωση υπερέβη κατά πολύ την έννοια μιας ακόμα γιορτής στο χρονικό «προθάλαμο» των Χριστουγέννων… Αποτέλεσε ένα ευοίωνο μήνυμα, εν μέσω της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας που βιώνουμε, ότι παρόμοιες δράσεις από τη συνέργεια εκπαιδευτικών και κοινωνικών φορέων μπορούν να εμφυσήσουν το μήνυμα της ελπίδας στην καρδιά ενός μικρού παιδιού που το έχει ανάγκη…
Για το δελτίο τύπου κάντε κλικ εδώ.

 

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Schools.gr για να ενημερώνεστε για τα νέα της ιδιωτικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα, αλλά και για προσφορές και λοιπές πληροφορίες.

Copied!