Καλώς ήρθατε στο ανανεωμένο Schools.gr

Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου: Επιμορφωτικά Σεμινάρια Θεολόγων Καθηγητών Μ.Ε. Κύπρου

Από τις 25.2.2013 μέχρι την 1.3.2013 πραγματοποιήθηκαν, με μεγάλη επιτυχία, σε όλες τις Επαρχίες της Κύπρου Επιμορφωτικά Σεμινάρια για τους Θεολόγους Εκπαιδευτικούς Μ.Ε., στο πλαίσιο της υποχρεωτικής επιμόρφωσής τους, η οποία καθορίζεται από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, με θέμα: «Νέες διδακτικές μέθοδοι και προσεγγίσεις στο μάθημα των Θρησκευτικών».
Τα Σεμινάρια παρακολούθησαν περίπου 280 Εκπαιδευτικοί με ενεργό και ευρεία συμμετοχή. Ο υπεύθυνος των Σεμιναρίων, Ομότιμος Καθηγητής του Α.Π.Θ. και Καθηγητής Παιδαγωγικών του Μεταπτυχιακού Τμήματος Θεολογίας του Πανεπιστημίου «Νεάπολις» Πάφου, κ. Χρήστος Βασιλόπουλος, ανέπτυξε το θέμα επικεντρώνοντας την προσοχή σε ορισμένες βασικές του πτυχές, όπως είναι οι κύριοι παράγοντες που προσδιορίζουν τις επί επιμέρους διδακτικές ενέργειες στο Μ.Θ., με την προϋπόθεση βέβαια ότι αυτοί βρίσκονται σε οργανική και λειτουργική μεταξύ τους σχέση. Ο κ. Καθηγητής τόνισε ακόμη τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα της διδασκαλίας, ως επικοινωνίας, και παρουσίασε σύγχρονες διδακτικές προσεγγίσεις, που απορρέουν από αυτούς τους παράγοντες και είναι συμβατές με την φιλοσοφία των Νέων Αναλυτικών Προγραμμάτων.
Όπως επισήμανε, βασικός στόχος όλων των παραπάνω διδακτικών ενεργειών είναι να έλθει ο μαθητής ως ολότητα σε γόνιμη συνάντηση με την προς μάθηση ύλη, μέσα σε ένα κλίμα διαπροσωπικών σχέσεων, που θα τις διακρίνει αμοιβαιότητα και αλληλοσεβασμός.
 
 

 

Copied!