Καλώς ήρθατε στο Schools.gr - Τηλ.: 211 413 2500

Πανεπιστημίο Πελοποννήσου – Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 13ο Πανελλήνιο Συνέδριο Διοίκησης Αθλητισμού και Αναψυχής

Το Τμήμα Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού (ΤΟΔΑ) του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, το Επιστημονικό Ινστιτούτο Διοίκησης Αθλητισμού (ΕΙΔΑ) και η Ελληνική Εταιρία Διοίκησης Αθλητισμού (ΕλλΕΔΑ) διοργάνωσαν με επιτυχία στη Σπάρτη το 13ο Πανελλήνιο Συνέδριο Διοίκησης Αθλητισμού και Αναψυχής από 7-9/12/2012, με κύριο θέμα: «Καινοτομία και Επιχειρηματικότητα στον Αθλητισμό: η απάντηση στις προκλήσεις του σήμερα και του αύριο».
Ο Πρόεδρος  της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου, Καθηγητής Θάνος Κριεμάδης δήλωσε ότι οι συμμετέχοντες έμειναν απόλυτα ικανοποιημένοι τόσο από την ποσότητα όσο και από την ποιότητα του επιστημονικού έργου καθώς και από τη γενικότερη οργάνωση του Συνεδρίου. Παρουσιάσθηκαν άνω των εκατόν πενήντα (150) επιστημονικών και επαγγελματικών εργασιών, λειτούργησαν επτά (7) στρογγυλές τράπεζες και πραγματοποιήθηκαν τρία (3) σεμινάρια. Στο Συνέδριο συμμετείχαν εκπρόσωποι από τους σημαντικότερους αθλητικούς φορείς της χώρας όπως ΠΑΕ και ΚΑΕ, Αθλητικές Ομοσπονδίες, Δημοτικοί Αθλητικοί Οργανισμοί, Αθλητικοί Δημοσιογράφοι, ιδιωτικές αθλητικές επιχειρήσεις, τουριστικές επιχειρήσεις, εταιρίες συμβούλων στην διοίκηση αθλητισμού, εταιρίες κατασκευής αθλητικού εξοπλισμού και εμπορικές εταιρίες αθλητικών ειδών και τεχνολογίας των σπορ. Συζητήθηκαν πρακτικά θέματα που αφορούν στον Ελληνικό αθλητισμό όπως θέματα Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου, Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας, Αθλητικού τουρισμού, Σχολικού και εξωσχολικού αθλητισμού, Αθλητικού Δικαίου και Αθλητικής Ψυχολογίας και Κοινωνιολογίας. Γενικό συμπέρασμα του Συνεδρίου αποτελεί ότι οι τεχνοκράτες της Διοίκησης του αθλητισμού και οι Καθηγητές και απόφοιτοι του Τμήματος Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού είναι αυτή τη στιγμή περισσότερο απαραίτητοι για τη στήριξη και περαιτέρω ανάπτυξη της αθλητικής βιομηχανίας της χώρας. Η επιστήμη έχει λύσεις που μπορούν να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις και στον τομέα του αθλητισμού. Τα επιστημονικά πορίσματα του Συνεδρίου θα σταλούν σε όλους τους ενδιαφερόμενους αθλητικούς φορείς και ιδιαίτερα προς την Πολιτική Ηγεσία με σκοπό την ενημέρωσή της σχετικά με τις νέες ευκαιρίες και απειλές που παρουσιάζονται για τον Ελληνικό αθλητισμό και προτάσεις διαμόρφωσης νέας στρατηγικής στον αθλητισμό.
Ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής
Θάνος Κριεμάδης, Ph.D., M.B.A.
Καθηγητής
Αν. Πρόεδρος του Τμήματος Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού
Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου
Για το δελτίο τύπου κάντε κλικ εδώ.

 

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Schools.gr για να ενημερώνεστε για τα νέα της ιδιωτικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα, αλλά και για προσφορές και λοιπές πληροφορίες.

Copied!