Καλώς ήρθατε στο Schools.gr - Τηλ.: 211 413 2500

Συμμαχία MBS College – Επιχειρήσεων για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας, της απασχόλησης και της τοπικής κοινωνίας

Με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 30/1/13 Επιχειρηματικό Gala του Κολλεγίου Κρήτης – MBS, με θέμα τη “Σύνδεση Πανεπιστημίων – Επιχειρήσεων ως Μοχλός Οικονομικής Ανάπτυξης και Καινοτομίας”, στο Ξενοδοχείο ΛΑΤΩ.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ήταν πολλά αυτά που συζητήθηκαν για το “Διάλογο Πανεπιστημίων – Επιχειρήσεων” και τους τρόπους που μπορεί να υπάρξει μία αμοιβαία αποτελεσματική συνεργασία.
Παρόντες ήταν ο Πρόεδρος του Κολλεγίου Κρήτης, Μανώλης Φουκαράκης, ο Διευθυντής Σπουδών και Πρύτανης του Κολλεγίου Δρ. Βαγγέλης Τσιλιγκίρης και  μέλη του Διοικητικού και Ακαδημαϊκού προσωπικού του Κολλεγίου. Στην εκδήλωση επίσης, συμμετείχαν εκπρόσωποι από μερικές από τις μεγαλύτερες εταιρίες της Κρήτης, όπως η Creta Farms, Χαλκιαδάκης, Grecotel, Megaplast και άλλες.
Στην ομιλία του ο κος Φουκαράκης, τόνισε την αναγκαιότητα που υπάρχει σήμερα και από τις δύο πλευρές να συνεργαστούν από κοινού για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας, τη βελτίωση της απασχόλησης, την τόνωση της τοπικής οικονομίας και βιώσιμη ανάπτυξη της κοινωνίας. Συνέχισε λέγοντας ότι μόνο με αυτόν τον τρόπο μπορούν να ανταπεξέλθουν μέσα στο δύσκολο οικονομικό περιβάλλον της σημερινής Ελλάδας, να καινοτομήσουν και να αναπτυχθούν.
Ο Δρ. Τσιλιγκίρης αναφέρθηκε στον συμβουλευτικό ρόλο των πανεπιστημίων και πως μπορούν να το χρησιμοποιήσουν αυτό σαν βασικό εργαλείο ανάπτυξης και καινοτομίας από την πλευρά τους οι εταιρίες.
Προβλήθηκε συγκεκριμένο πρόγραμμα συνεργασίας μεταξύ του Κολλεγίου Κρήτης – MBS και των Επιχειρήσεων από τον Υπεύθυνο Ανάπτυξης του Κολλεγίου κο Στράτο Παπαδόπουλο, προσφέροντας σημαντικά κίνητρα στις επιχειρήσεις και προσκάλεσε όλα τα μέλη της επιχειρηματικής κοινότητας της Κρήτης να συμμετάσχουν για να ωφεληθούν από τα πλεονεκτήματα της συγκεκριμένης προσφοράς.
Η βραδιά έκλεισε με παράθεση δείπνου προς τις προσκεκλημένες εταιρίες στο εστιατόριο Brillant του ξενοδοχείου Lato μέσα σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα.
Κάλυψη από τα ΜΜΕ
TV:
ΚΥΔΩΝ – Δελτίο Ειδήσεων 21:00 31/1/13
CRETA CHANNEL – Δελτίο Ειδήσεων 21:00 31/1/13
ΚΡΗΤΗ TV – Δελτίο Ειδήσεων 21:00 31/1/13
ΕΝΤΥΠΑ:
ΝΕΑ ΚΡΗΤΗ – Δημοσίευση Δελτίο Τύπου 1/2/13
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΜΕΣΑ:
PRISMANEWS.GR – Δημοσίευση Δελτίο Τύπου 1/2/13

 

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Schools.gr για να ενημερώνεστε για τα νέα της ιδιωτικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα, αλλά και για προσφορές και λοιπές πληροφορίες.

Copied!