Καλώς ήρθατε στο Schools.gr - Τηλ.: 211 413 2500

Το ΝΟΗΣΙΣ γέμισε με «ΧΟΠΑ Ήρωες 112» !

Ο Αλέξης, ο παππούς Χάρης και η Δανάη από τους «ΧΟΠΑ Ήρωες 112»
Ο Αλέξης, ο παππούς Χάρης και η Δανάη από τους «ΧΟΠΑ Ήρωες 112»

 

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε πρόσφατα η διαδραστική παράσταση «Γνώρισε τους ΧΟΠΑ Ήρωες 112, γίνε και Εσύ Ήρωας!», στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείου Τεχνολογίας – ΝΟΗΣΙΣ!

Στο κατάμεστο «Αμφιθέατρο» του ΝΟΗΣΙΣ παιδιά γονείς και εκπαιδευτικοί γνώρισαν από κοντά  τους «ΧΟΠΑ Ήρωες 112» μέσα από μια άκρως διασκεδαστική παράσταση. Μικροί και μεγάλοι μέσα από παιχνίδια μουσική, χορό και τραγούδια έμαθαν να αναγνωρίζουν τα  συμπτώματα του εγκεφαλικού επεισοδίου, να καλούν τον αριθμό άμεσης ανάγκης 112 και με αυτόν τον τρόπο, τόσο τα παιδιά όσο και οι ενήλικες μεταμορφώνονται σε ήρωες σώζοντας ζωές!

Οι εκπρόσωποι σχολείων και συλλόγων γονέων και κηδεμόνων που παρευρέθηκαν, έλαβαν μέρος σε κλήρωση για μια δωρεάν παράσταση «ΧΟΠΑ Ήρωες 112» από τα «Ανεμοσκορπίσματα» στο σχολείο τους, με τυχερό νικητή της κλήρωσης ένα Δημοτικό Σχολείο της Θεσσαλονίκης!

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ΝΟΗΣΙΣ, στο πλαίσιο των οικογενειακών προγραμμάτων θα σχεδιάσει και θα υλοποιήσει εκπαιδευτικά προγράμματα βασισμένα στους «ΧΟΠΑ Ήρωες 112» με ερευνητικό, εκπαιδευτικό και κοινωνικό χαρακτήρα. Σχετικές ανακοινώσεις θα υπάρξουν μέσα στον Φεβρουάριο. Παραμείνετε συντονισμένοι στο www.noesis.edu.gr.

Λίγα λόγια για τους «ΧΟΠΑ Ήρωες 112»:

Οι «Χ.Ο.Π.Α. Ήρωες 112» είναι ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που για 3η συνεχόμενη χρονιά εφαρμόζεται παγκοσμίως από τον Παγκόσμιο Οργανισμό για τα Εγκεφαλικά Επεισόδια (World Stroke Organization), το Schools for Health in Europe Foundation (S.H.E.) και την UNESCO, σε συνεργασία με την Angels Initiative και το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

Μέσα από αυτό το πολύ διασκεδαστικό, βραβευμένο και ΔΩΡΕΑΝ πρόγραμμα, τα παιδιά εκπαιδεύονται  ώστε να είναι ικανά να βοηθήσουν να σωθούν οι παππούδες και οι γιαγιάδες τους.

Το πρόγραμμα υλοποιείται με την επιστημονική συνεργασία του τμήματος Κοινωνικής και Προληπτικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, υπό την αιγίδα της Ε.Ε. από την οποία έχουμε λάβει την υποστήριξη ως μια από τις 5 καλύτερες πρακτικές που εφαρμόζονται στην Ε.Ε. για θέματα non-communicable diseases, των Δήμων Θεσσαλονίκης, Καλαμαριάς, Πυλαίας-Χορτιάτη, Μετεώρων, την υποστήριξη της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδος, του Kids Save Lives και του ΝΟΗΣΙΣ.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το παγκόσμιο πρόγραμμα Fast Heroes: https://gr-el.fastheroes.com/

 

 

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Schools.gr για να ενημερώνεστε για τα νέα της ιδιωτικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα, αλλά και για προσφορές και λοιπές πληροφορίες.

Copied!