Καλώς ήρθατε στο Schools.gr - Τηλ.: 211 413 2500

Το παιδικό πρόγραμμα του COMICDOM CON ATHENS 2013 – 19, 20 + 21 Απριλίου

H Ελληνοαμερικανική Ένωση και η Comicdom Press διοργανώνουν για όγδοη συνεχή χρονιά στις 19, 20 και 21 Απριλίου 2013 στους χώρους της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης το μοναδικό ελληνικό φεστιβάλ αποκλειστικά αφιερωμένο στα comics, το Comicdom Con Athens, το οποίο και φέτος παρουσιάζει ένα πλούσιο πρόγραμμα για ένα πολύ απαιτητικό κοινό: τα παιδιά. Με οδηγό τη δημιουργικότητα και πρωταγωνιστή τη φαντασία, καλούμε τους μικρούς μας φίλους να συμμετάσχουν στα εργαστήρια μας και να περιπλανηθούν στον μαγικό κόσμο των comics, αλλά και να παρακολουθήσουν την ταινία animation “Οι Περιπέτειες Του Tintin: Το Μυστικό Του Μονόκερου”, μια προσφορά της Feelgood Entertainment. Η προβολή πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Πρεσβείας του Βελγίου στην Αθήνα, για την ενίσχυση των σκοπών του Χαμόγελου Του Παιδιού.
—- Επίσκεψη στην έκθεση “Η Ζωή και το Έργο του Hergé”
(Μόνο για σχολεία κατόπιν επικοινωνίας)
Tο Comicdom Con Athens, σε συνεργασία με το Μουσείο Hergé, παρουσιάζει για πρώτη φορά στο ελληνικό κοινό, μια έκθεση-αφιέρωμα στον Tintin και το δημιουργό του. Μαθητές από την Δ’ Δημοτικού μέχρι την Γ’ Λυκείου έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά το διάσημο ήρωα σε μια παρουσίαση της έκθεσης αποκλειστικά σε αυτούς.
Τα παιδιά αφού ξεναγηθούν την έκθεση, θα ακούσουν μια από τις δημοφιλείς περιπέτειες του Tintin από την αφηγήτρια Βασιλεία Βαξεβάνη. Στη συνέχεια θα είναι η σειρά τους να δημιουργήσουν τη δική τους περιπέτεια με τον αγαπημένο δημοσιογράφο και τους συντρόφους του μέσα από ένα αυτοσχεδιαστικό παιχνίδι.
Παρασκευή 19 Απριλίου, Ώρα: 11:00-14:00
Aπευθύνεται σε μαθητές Δ-ΣΤ’ Δημοτικού και μαθητές Γυμνασίου/Λυκείου
Δηλώσεις συμμετοχής: Λήδα Τσενέ (τηλ: 6944718514, email: [email protected])
—- Kamishibai: Θέατρο από Χαρτί
Αν έχετε περιέργεια να γνωρίσετε την μακρινή Ιαπωνία μέσα από αφηγήσεις, αλλά και να ακούσετε ιστορίες για περίεργα παιδιά ελάτε να τις ακούσετε από τη Βασιλεία Βαξεβάνη και να τις δείτε να ξετυλίγονται μπροστά σας. Στη συνέχεια φτιάξτε τη δική σας ιστορία και μοιραστείτε τη με τους φίλους σας.
Παρασκευή 19 Απριλίου, Ώρα: 16:30-17:45 και 18:15-19:30 (δύο τμήματα)
Σάββατο 20 Απριλίου, Ώρα: 10:00-11:15
Το εργαστήριο απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής ηλικίας (3-5) και πραγματοποιείται στα αγγλικά
Με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Ιαπωνίας.
—- Γράφοντας Με Εικόνες
Η αφηγήτρια Βασιλεία Βαξεβάνη και ο δημιουργός comics Μιχάλης Διαλυνάς σας συστήνουν την Τέχνη των comics, εξηγούν τη δομή και τη λειτουργία τους και σας ξεναγούν στα μυστικά της αφήγησης.
Σάββατο 20 Απριλίου, Ώρα: 12:00-14:00
Κυριακή 21 Απριλίου, Ώρα: 13:30-15:30
Το εργαστήριο απευθύνεται σε παιδιά Δημοτικού
—- Comics playground
Δημιουργική απασχόληση για όλες τις ηλικίες
Το φουαγέ της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης μετατρέπεται σε ένα διαρκές εργαστήρι comics. Ελάτε να παίξετε, να πειραματιστείτε και να φτιάξετε τα δικά σας comics.
Σάββατο 20 Απριλίου, Ώρα: 14:30-16:00
Κυριακή 21 Απριλίου, Ώρα: 16:00-18:00

—- Προβολή: “Οι Περιπέτειες Του Tintin: Το Μυστικό Του Μονόκερου”
Η δημοφιλής ταινία animation του Steven Spielberg που μεταφέρει τον κόσμο του πασίγνωστου ήρωα του Hergé στη μεγάλη οθόνη, προβάλλεται στο θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, για τους μικρούς αλλά και τους μεγάλους φίλους του Tintin.
Κυριακή 21 Απριλίου, Ώρα: 11:00-13:00
Η προβολή της ταινίας είναι μια προσφορά της Feelgood Entertainment και πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Πρεσβείας του Βελγίου στην Αθήνα, για την ενίσχυση των σκοπών του Χαμόγελου Του Παιδιού.
————————
Όπως πάντα, η είσοδος στο Comicdom Con Athens 2013 είναι ελεύθερη, ενώ όλοι οι επισκέπτες θα λάβουν, εντελώς δωρεάν, τον έγχρωμο, πολυσέλιδο κατάλογο με το πρόγραμμα και τα events του τριημέρου.
Μείνετε συντονισμένοι για όλες τις νέες ανακοινώσεις σχετικά με το πρόγραμμα και τους προσκεκλημένους της φετινής διοργάνωσης, στο www.comicdom-con.gr
 

Comicdom Con Athens 2013

Ποιοι:  Comicdom Press & Ελληνοαμερικανική Ένωση

Πότε: Παρασκευή 19, Σάββατο 20 και

Κυριακή 21 Απριλίου 2013,  11:0021:30

Πού: Ελληνοαμερικανική Ένωση, Μασσαλίας 22, Κολωνάκι

Πόσο: Είσοδος ελεύθερη

Για το δελτίο τύπου κάντε κλικ εδώ.

 

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Schools.gr για να ενημερώνεστε για τα νέα της ιδιωτικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα, αλλά και για προσφορές και λοιπές πληροφορίες.

Copied!