Καλώς ήρθατε στο Schools.gr - Τηλ.: 211 413 2500

«Για 5’ ΑμεΑ: Ένας αγώνας ζωής που μας αφορά όλους»

«Για 5’ ΑμεΑ: Ένας αγώνας ζωής που μας αφορά όλους»
«Για 5’ ΑμεΑ: Ένας αγώνας ζωής που μας αφορά όλους»

Για τρίτη συνεχή χρονιά το Mediterranean College και το ΙΕΚ ΞΥΝΗ, του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ, διοργανώνουν την «ασυνήθιστη» δράση ευαισθητοποίησης του κοινού, «Για 5΄ΑΜΕΑ», την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου, 10.00 – 13.00, με αφορμή την «Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρίες».
Με πρωτοβουλία του τομέα Κοινωνικών Επιστημών του Mediterranean College και του τομέα Φυσικοθεραπείας του ΙΕΚ ΞΥΝΗ, όσοι Θεσσαλονικείς το επιθυμούν, θα έχουν την ευκαιρία να βιώσουν για λίγα λεπτά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι συμπολίτες μας με αναπηρία, όταν όλοι οι υπόλοιποι δεν σεβόμαστε το δικαίωμά τους για άνετη μετακίνηση και αξιοποίηση των αντίστοιχων υποδομών που δημιουργήθηκαν για να τους διευκολύνουν.
Σπουδαστές του τομέα Κοινωνικών Επιστημών του Mediterranean College και του τομέα Φυσικοθεραπείας του ΙΕΚ ΞΥΝΗ, θα καλούν τους διερχόμενους Θεσσαλονικείς να κινηθούν ανάμεσα σε τοποθετημένα εμπόδια, καθισμένοι σε αναπηρικό αμαξίδιο, να διανύσουν μια απόσταση ανάμεσα σε πλήθος άλλων ατόμων χωρίς να βλέπουν, αλλά και πολλές άλλες δραστηριότητες όπως το goalball (ποδόσφαιρο για τυφλούς), κ.λ.π.
Παράλληλα, θα ανακοινωθεί και φέτος το πρόγραμμα υποτροφιών που έχει θεσπίσει το MEDITERRANEAN COLLEGE του Ε.Ο.ΞΥΝΗ, για όλους τους αθλητές που συμμετέχουν στις εθνικές ομάδες ΑμεΑ, αναδεικνύοντας έτσι το γεγονός ότι οι συνάνθρωποί μας με αναπηρίες, κατακτούν καθημερινά το δικαίωμα στην ισότιμη συμμετοχή στο κοινωνικό γίγνεσθαι.
Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΞΥΝΗ για ακόμα μια φορά, στέκει αρωγός σε δράσεις ευαισθητοποίησης και αλληλεγγύης, αναδεικνύοντας το ευαίσθητο κοινωνικό προφίλ του.
Χορηγοί επικοινωνίας είναι το Ράδιο Θεσσαλονίκη, το About Θεσσαλονίκη και το Ora Θεσσαλονίκη.
Πληροφορίες: ΙΕΚ ΞΥΝΗ, Βαλαωρίτου 9, Θεσσαλονίκη, τηλ.: 2310552406, [email protected], http://www.xinis.edu.gr
Για το δελτίο τύπου κάντε κλικ εδώ.
 
 

 

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Schools.gr για να ενημερώνεστε για τα νέα της ιδιωτικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα, αλλά και για προσφορές και λοιπές πληροφορίες.

Copied!